• LinkedIn
  • Subcribe to Our RSS Feed

Beweging voor senioren

Beweging voor ouderen en senioren

Senioren bewegen, gemiddeld genomen, veel te weinig. Vooral senioren in woonzorgcentra zijn niet actief. Vaak komt dit door lichamelijke problemen, ouderdomskwalen en door gebrek aan kennis en/of tijd bij medewerkers van de woonzorgcentra. Gelukkig wordt de laatste jaren veel aandacht geschonken aan het belang van beweging voor deze doelgroep. Want er valt heel veel winst te behalen, zowel fysiek als psychisch!

Fysieke meerwaarde

Bewegen is het medicijn bij veel chronische aandoeningen. Spieren blijven sterker, gewrichten soepeler en de kans op bijv. diabetes wordt een stuk kleiner. Hoe het bewegen op kan worden gepakt, is afhankelijk van de groep en de (geestelijke) gezondheid van de mensen. Met jarenlange ervaring in de ouderenbranche weet ik hoe ik deze doelgroep het beste kan stimuleren en welke bewegingsvormen het meest geschikt zijn. Ik kan uw zorgcentrum of instelling ondersteunen bij het opstellen en uitvoeren van een professioneel beweegplan dat als leidraad kan worden gebruikt tijdens de beweeglessen.

Psychische voordelen

Door sporten en bewegen voel je je niet alleen fysiek sterker, maar ook psychisch biedt het veel voordelen. Je voelt je fitter, vitaler, je hebt meer energie en je voelt je zelfverzekerder en gelukkiger. Ook om die redenen is beweging voor ouderen van groot belang. Eenzaamheid is een groot probleem binnen deze doelgroep en door gezamenlijk te bewegen, is er een moment van sociale interactie die, behalve gezellig, ook nog eens gezond is.

Hoe ga ik te werk?

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we de wensen en behoeftes van uw zorgcentrum of instelling. Aan de hand daarvan ontwikkel ik, indien gewenst, een beweegplan, zodat u weet welke bewegingsvormen ik de senioren aanbied. Tussendoor zullen er regelmatig evaluaties plaatsvinden.


Meer informatie?
Tel. 0623185706
E-mailinfo@ankyloohuis.nl

Of:

Neem contact op