• LinkedIn
  • Subcribe to Our RSS Feed

Cognitieve Fitness

Cognitieve fitness

Nieuw in Oost-Nederland: Cognitieve Fitness

Cognitieve Fitness combineert fysieke inspanning met intellectuele uitdaging en maakt gebruik van bewuste ontspanning. Het wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en bij psychische klachten. Cognitieve Fitness richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit. Cognitieve Fitness is effectief voor ouderen, mensen met cognitieve problemen en natuurlijk een ieder ander die zijn/haar hersenen gezond wil houden. Naast fysieke training worden het reactievermogen, de logica, het geheugen, het ruimtelijk inzicht, de concentratie en de coördinatie getraind.

Als je je lichamelijk en geestelijk fitter voelt, heeft dit invloed op je dagelijkse bezigheden. Je kunt beter nadenken, plannen maken, oplossingen bedenken en je hebt meer energie. En dit heb je weer nodig in het dagelijkse leven voor je sociale contacten, het doen van (vrijwilligers)werk en je hobby’s.

Het Trimbos instituut heeft wetenschappelijk onderzoek verricht naar de resultaten van Cognitieve Fitness. Daaruit is gebleken dat het geheugen en de cognitieve flexibiliteit van de deelnemers zijn verbeterd. Ze zijn lichamelijk actiever, voelen zich fitter en hebben meer energie.

Voor wie is cognitieve fitness?

De cursus van 15 weken is geschikt voor:

  • Iedereen die zijn of haar lichamelijke en geestelijke fitheid wil verbeteren
  • Speciale doelgroepen, bijvoorbeeld senioren (met of zonder beginnende geheugenproblemen), topsporters, mensen met psychische klachten (zoals een burn-out of depressie), kinderen

Behalve voor deze doelgroepen, is het ook mogelijk om een korte training of sessie te organiseren voor bijvoorbeeld:

  • Teambuilding (bedrijven)
  • Onderbreking tijdens congressen en evenementen

Meer informatie?

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie over wat Cognitieve Fitness voor u, uw bedrijf of evenement kan betekenen, neem dan contact met mij op.

Meer informatie?
Tel. 0623185706
E-mail: info@ankyloohuis.nl

Of:

Neem contact op

Bekijk meer over Cognitieve Fitness >>